Record de ture în 6 ore

03.02.2018

RECORD DE TURE ÎN 6 ORE

3 Februarie 2018

Schiorii și snowboarderii sunt provocați la dat timp de 6 ore pe nocturnă pentru a se stabilii noul recordul de ture în 6 ore la Arena Platoș Păltiniș.

Formatul concursului este unul simplu, participanții au toată pârtia la dispoziție pentru a coborî în stil propriu, fără porți sau traseu delimitat. Accesul pe pârtie este permis doar participanților la concurs.

Prietenii și suporterii încurajează concurenții la baza pârtiei, muzica și butoaiele cu foc crează mediu propice de a petrece pe pârtie urmărind evoluțile concurenților în stabilirea Recordului de ture în 6 ore la Arena Platoș Păltiniș.

Taxa de participarea la concurs este de 50 lei. Concurenții primesc cartela de urcare pentru durata concursului, numărul de concurs și cipul.

CALIFICĂRI ora 14:00 

Calificările presupun parcurgerea unui traseu de slalom uriaș montat pe pârtia B1.

Se cronometrează 1 manșă de calificare. În urma timpiilor obținuți, primii 30 de schiori și 20 de snowboarderi sun calificați pentru Recordul de ture în 6 ore.

CONCURS

Ora 17:30 Echipamentele de schi și snowboard se poziționează la pe vârful pârtiei D. 

Ora 18:00 Concursul Record de ture în 6 ore începe cu start în alergare pe pârtia D. Odată ajunși la echipament, concurenții se echipează și pornesc în coborâre spre prima îmbarcarea la Teleschiul pârtiei A.De aici încep turele fără oprire pânăla miezul nopții.

Ora 24:00 Ultima intrare prin poarta de îmbarcare.

Ora 24:30 Ceremonia de premiere, se va stabilii noul Record de ture în 6 ore la Arena Platoș Păltiniș

Descalificări

Contact cu intenție prin împingerea, tragerea sau tragerea de mână, picior sau băț de schi și/sau alte mijloace, care provoacă un alt concurent pentru a încetini, cădea, sau ieși de pe pârtie nu este permisă și este o descalificare automată.

Depășirea unui concurent pe trasa de îmbarcare la tele-ski este interzisă. 

Concurentul decalificat nu mai are dreptul să continue concursul.

Casca de protecție omologată de schi sau snowboard este obligatorie pe toată durata concursului.

Echipamentu de schi sau snowboard trebuie să fie în stare bună de funcționare.

Vârsta minimă de participare este de 14 ani.

Categorii de concurs:

Schi masculin

Schi feminin

Snowboard masculin

Snowboard feminin