Bemutatás

Arena Platos a legújabb sí és snowboard túrisztikai központ Szeben megyében, mely egy pár kilométerre található Paltinis üdülőhelytől.  

Paltinis üdülőhely az ország legrégibb hegyi üdülőhelye, melyet 1894-ben épített az Erdélyi Kárpáti Túrisztikai Társaság (Societatea Carpatina Ardeleana a Turistilor) és a legmagassaban fekvő hegyi üdülőhely, mely 1442 méter magasságban van építve. Constantin Noica emlékháza és a fatemplom ahová a hires roman tudós van eltemetve két turisztikai látványossága a szebeni üdülőhelynek. 

Arena Platos Paltinis sí és snowboard túrisztikai központja öt éve nyílt meg. A sípályák hófuvókkal vannak ellátva melyek minding garabtátják a havat. Osztrák minőség roman árakon. A jelen pillanatban az éjjeli világítású sípályák 4 sífelvonóval vannak ellátva és 1 felvonóval, melyek a síezők és hódeszkázók fluxusát biztosítják és azokét akik az éjjeli világítással ellátott szánkópályát szeretnék használni vagy akik csak fel/lemenni szeretnének sífelszerelés nélkül. Romániában a legmodernebb funpark is itt található, éjjeli világítással,  mely három alapra van építve, mindegyik három nehézségi szintel: könnyű, átlagos és nehéz.

Arena Platos Paltinis első perctől egy sport és egészségi túrisztikai központnak volt tervezve első sorban családoknak. A síiskola a legjobbak közé tartozik az országban, jól felkészült tanárokkal és az ügyfeleknek nagyon jó eredményeket ajánl. Síovodánk is van, mely a piciknek az első sítapasztalatot kínálja. A bérlési központ a legjobb minőségű felszereléseket ajánlja mely fedezi úgy a kezdők, mint a legelőrehaladottabb síezők vagy hódeszkázók igényeit. A kicsik rendelkezésére áll két kezdő sípálya ahol felfedezhetik a sí titkait és az előző szezonban számukra elkészült a Meseút, egy sétány ahol találkozhatnak a kedvenc mesebeli szereplőjükkel.

Arena Platos Paltinis egy garantált szórakozó hely. Minden hétvégén, az Arena Platos Paltinis csapata rendez, szakértők számára, vagy különlegesebb versenyeket, mint például a már hires Miss Bikini vagy Slide and Freeze versenyek melyben a versenyzők át kell kelljenek síekkel vagy hódeszkán egy mesterséges tavon ami a sípálya aljában található. Az Arena Platos-on tartott bulik és koncertek már híresek, az tele van amikor ilyen rendezvények vannak a sípályán.