Events

Slide & Freeze

15.03.2015

Este competiția temerarilor. A celor care nu se tem de frig sau de pojghița de gheață de pe lac. A celor care știu că se pot încălzi după, cu un shot de Jager. A celor care pot să își imagineze o construcție care să străbată în acvaplanare cei 10 metri lungime ai lacului. A celor care au curajul să treacă în viteză, pe schiuri sau pe placă suprafața apei. Adevărații se bagă la Slide and Freeze. Restul cotcodăcesc.

Start: ora 13:00
Inscrieri: concurs@arenaplatos.ro sau in dimineata concursului in apreski.
Premiu pentru cea mai buna "constructie" = skipass de sezon 2015-2016 Arena Platos

Cum a fost la Slide&Freeze?
                                  
                                                 The Flinstones "au rupt" la Slide and Freeze

â–º    40 de concurenți au luat startul în cel mai spectaculos concurs al sezonului
â–º    Construcția The Flinstones a câștigat marele premiu la categoria ambarcațiuni

În ciuda frigului, a ceții și a pojghiței de gheață de la suprafața lacului construit la baza pârtiei principale a complexului Păltiniș Arena, peste 30 de concurenți au luat startul în cel mai spectaculos concurs al sezonului, Slide and Freeze.

Concursul a fost împărțit pe trei categorii: Jump - Best Trick, Slide și Ambarcațiuni. Primele două au fost la rândul lor împărțite în subcategorii diferite pentru schiori și snowboarderi. Cei 10 concurenți au avut fiecare dreptul la câte două sărituri, cea punctată cel mai bine de juriu urmând să fie luată în considerare pentru clasament. Deloc surprinzător, concursul la categoria snowboard a fost câștigat de unul dintre cei mai buni tineri snowboarderi sibieni, Victor Bărbulescu. La doar 13 ani, Victor a reușit o primă săritură extrem de spectaculoasă, care l-a adus direct pe primul loc, alături de Andrei Cârceag, câștigătorul la clasa ski.

20 de concurenți au pornit apoi la categoria slide, unde sarcina lor era să acvaplaneze peste cei 15 metri de apă rece ca gheața. 8 dintre ei au reușit să traverseze lacul fără nicio problemă și au avansat în finală. Pentru departajare, linia de start a fost mutată cu cinci metri mai jos, prin urmare și viteza de deplasare a scăzut serios. Câștigător la clasa ski a fost unul dintre veteranii concursului Slide and Freeze. Marin Dancoș, în vârstă de 47 de ani, din Baia Mare, a participat la toate cele trei ediții ale acestui concurs iar anul trecut a câștigat clasa Best Trick. La snowboard, Radu Brumar a repetat și el performanța de anul trecut și și-a câștigat categoria.

Distracția adevărată a început însă la ultima probă a concursului, cea de ambarcațiuni. Un pat cu perne și plapumă, un caiac cu velă, mai multe mașini, o cadă de copilași, un tren din care au țâșnit la final dolari, asta au văzut sutele de spectatori veniți astăzi la Păltiniș Arena. Mama Omidă a câștigat categoria cel mai bun grup de fete. Trei fete îmbrăcate în pirande, cu coloana sonoră aferentă și acoperite de o omidă gigant au smuls ropote de aplauze publicului și note mari din partea juriului. Însă cea mai spectaculoasă construcție din acest sezon a fost celebra mașină care îi purta de colo-colo pe Fred și Barney în The Flinstones. Iar cei patru echipieri au condus mașina costumați în oamenii epocii de piatră, cu fuste scurte, peruci fistichii și fără nicio teamă de apa înghețată.